Un nou mod de viață: casa multi-confort

Un nou mod de viață: casa multi-confort

Acesta este upgrade-ul pe care îl așteptam cu toții.

Special concepută pentru a-ți crește nivelul de confort și pentru a-ți proteja sănătatea, casa multi-confort asigură bunăstarea celor care locuiesc în ea, respectând cerințe stricte din punct de vedere termic, vizual, acustic și al calității aerului.

Acest tip de casă se va adapta în permanență schimbărilor din viața ta și îți va reda buna dispoziție în fiecare dimineață, fiind o încântare a tuturor simțurilor. Toate acestea, cu un consum minim de energie.


Confort termic

Cea mai întâlnită definiție a confortului termic este “o stare de satisfacție în raport cu mediul termic, evaluată în mod subiectiv”.

Deși sensibilitatea termică variază de la o persoană la alta în funcție de vârstă, gen, îmbrăcăminte, activitate etc, principiile de bază ale confortului termic sunt mai mult sau mai puțin universale.

Casele și clădirile multi confort se automențin la o temperatură optimă, folosind o cantitate foarte mică de energie. Nici prea cald, nici prea frig; ci ideal pentru ca tu să funcționezi la capacitate maximă indiferent de momentul zilei sau de vremea de afară.


Sursa: designrulz.com


Încântare vizuală

Confortul vizual este o reacție subiectivă la cantitatea și calitatea luminii din spațiul ocupat. Conceptul de confort vizual depinde de posibilitatea de a controla nivelul și tipul de lumină din jurul nostru.

Atât prea puțină cât și prea multă lumină pot provoca discomfort vizual. Este dovedit că modificările nivelului de lumină sau contrastul puternic, pot provoca stres și oboseala, deoarece ochiul uman depune efort pentru a se adapta permanent la condițiile de lumină,

Confortul vizual cuprinde o varietate de aspecte, cum ar fi:

  • Vizibilitate către spațiul exterior și conectarea la natură
  • Calitatea și nivelul luminii
  • Absența reflecțiilor

Lucrul într-un birou fără ferestre spre exemplu, chiar și în condiții de lumină adecvate, ne poate supune unui stres constant, care în timp își pune amprenta asupra stării noastre generale de sănătate.

Studiile științifice abundă în informații despre impactul pozitiv pe care îl are lumina naturală, calibrată corect, asupra corpului și psihicului uman.

O casă multi confort îți garantează condiții de lumină perfect adaptate stilului tău de viață.


Sursa: saint-gobain.com


Acustică perfect echilibrată

Acustica ideală este acel echilibru perfect între liniște și sunetele organice imperceptibile, fără de care nu am putea funcționa la un nivel optim.

Asigurarea confortului acustic constă în general în minimizarea nivelului de zgomot care pătrunde în interiorul casei.

Studiile arată că mediile în care sunetul este bine controlat (birouri sau școli) îmbunătățesc capacitatea de concentrare și comunicarea cu cei din jur.

Deasemenea, stresul și insomnia sunt efecte pe care le putem observa cu toții în condiții de zgomot. În casele noastre, liniștea contribuie la păstrarea unui sentiment de siguranță și intimitate.

Ceea ce este clar e că atunci când ne simțim confortabil din punct de vedere acustic atunci când zgomotul nedorit este eliminat și putem auzi clar sunetele benefice de care avem nevoie suntem mai productivi, mai fericiți și mai sănătoși.


Sursa: nidum.ro


Calitatea aerului

Când vorbim despre aer curat, imaginile evocate sunt adesea legate de natură: un peisaj alpin, briza de la malul mării, pădurea după ploaie. Deci cum se poate “traduce” acest lucru în interiorul casei tale?

Calitatea aerului din interiorul locuinței se referă la cantitatea potrivită de aer proaspăt, raportat la numărul de persoane și tipurile de activități desfășurate zilnic.

În casele multi confort, aerul este mereu proaspăt și curat  în timp ce poluanții nocivi (atât cei care vin din exterior, cât și cei care pot fi emanați de materialele din interiorul casei) sunt reduși la minimum.


Sursa: realliving.com


Cum a apărut prima casă multi confort?

Casa Multi Comfort Saint-Gobain este rezultatul unui parteneriat între:

  • o familie ecoresponsabilă cu un proiect ambițios
  • un arhitect, Laure Levanneur, hotărât să accepte provocarea unei construcții 100% sustenabile
  • și grupul Saint-Gobain care a avut curaj să investească și să pună în aplicare ideea unei case din viitor Toate acestea au avut ca rezultat în 2011 Casa Saint-Gobain Multi Comfort.

În România, prima dintre ele a fost construită în curtea Universității Politehnice din București, cu ajutorul unor recunoscuți specialişti din domeniul construcţiilor, instalaţiilor şi experţi în domeniul eficienţei energetice a clădirilor.




Cum arată specificațiile unei case multi confort?


Sursa: saint-gobain.ro


O casa multi-confort este mai mult decât o casă; este o experiență de care te vei bucura alături de familia ta, toată viața.

Daca te gândești și tu să îți construiest o casă multi-confort, te invităm să consulți configuratorul online 3D Nidum. Vei putea alege specificațiile, dotările tehnice și materialele care ți se potrivesc; iar pe măsură ce iți configurezi casa, preturile vor fi actualizate în timp real.